Браузърът (или текущата му версия), който използвате не подържа някои то възможностите на HTML5, което може да Ви създаде неудобства.
Пенсионната реформа е факт
Снимка:

Пенсионната реформа е факт

08-12-2011 16:51

Парламентът прие промените в бюджета за държавното обществено осигуряване за 2012г., с което реформите в пенсионната система вече са факт.

След 10-часови дебати в Народното събрание, мнозинството на ГЕРБ, подкрепено от независими депутати и групата на РЗС, гласува „за“ промените в бюджета за държавното обществено осигуряване за 2012-та година. Така дългообсъжданата пенсионна реформа вече е факт.

Основната промяна, която предизвика много спорове и негативни реакции е увеличаването на възрастта за пенсиониране с 4 месеца годишно за всички категории труд. Промените ще влязат в сила след по-малко от месец - на 1 януари 2012г.

С две години се увеличава и стажът, необходим за песния, за полицаи, военни, служители на Гражданска защита, ДАНС и следствието. Промени има и в броя месечни възнаграждения, които ще получават при пенсиониране служителите от администрацията. Те няма да надхвърлят 10 заплати. Ощетени са и спецагентите, които при пенсиониране или напускане вече ще вземат 15 вместо 20 заплати. Сумата за полицаи и воеднни остава непроменена.

Повече можете да прочетете на Dariknews.bg.